28.5.2017. 8:40
0
Talibanski samoubica ubio 18 ljudi
Najmanje 18 ljudi, mahom civila, poginulo je danas kada je bombaš samoubica autom naletio na konvoj snaga sigurnosti u istočnom Afganistanu, saopćio je zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako javlja AP, meta bombaša bila je grupa stražara koji osiguravaju snage u provinciji Host, ali većina žrtava u napadu su bili civili.

Odgovornost za napad preuzeo je portparol talibana Zabihula Mudzzahid. Talibani su pojačali napade na afganistanske snage sigurnosti otkako su najavili proljenu ofanzivu prošlog meseca, podsjetio je AP.

Napad se dogodio prvog dana Ramazana, prenosi Tanjug.

(FENA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.