28.5.2017. 13:10
0
Turska vojska tvrdi: U zračnim udarima ubijeno 13 kurdskih militanata
Turska vojska je ubila 13 pripadnika militantne Radničke partije Kurdistana (PKK) u zračnim udarima u sjevernom Iraku, navela je vojska u saopćenju.

Vojni avioni su gađali sedam meta PKK u regionu Avasin-Basyan u sjevernom Iraku te ubili militante za koje se vjerovalo da su se spremali za napad.

U odvojenom udaru u turskoj provinciji Van, i to u kasno navečer u subotu, kako navode vojni izvori, ubijeno je još 10 militanata, prenosi Reuters.

PKK koja već tri decenije vodi pobunu u jugoistočnoj Turskoj ima kampove u planinama Iraka nedaleko od granice. Turska, SAD i EU je smatraju terorističkom organizacijom.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.