28.5.2017. 17:45
0
Amerikanci peticijom traže da se Trump izvini premijeru Crne Gore
Nakon što su svjetski mediji objavili vijest da je američki predsjednik Donald Trump odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovic´a prilikom obilaska novog sjedišta NATO-a u Briselu, američki građani su pokrenuli peticiju kojom traže da se Trump izvini Markoviću.

Peticija je pokrenuta na portalu “We the people“, a da bi ona bila dostavljena Bijeloj kući do 24. juna potrebno je prikupiti 100.000 potpisa. Do sada je peticiju potpisalo 89 građana SAD.

“CNN” je objavio tekst sa naslovom “Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu“, dok je BBC objavio da se Trump progurao pored premijera Crne Gore.

Mediji javljaju da je Trump imao još čudnih momenata u Briselu, uključujući i čudno rukovanje sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Istovremeno, portal “Buzzfeed“ organizovao je anketu. Skoro svi čitaoci tog portala, njih 95 posto, smatraju da je Trump namjerno odgurnuo Markovića.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani od Trumpa se traži da uputi pismeno izvinjenje Markoviću.

“Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred premijerom države i svim članicama NATO-a. Trump mora odmah da se izvini svim NATO članicama zbog svog ponašanja”, navodi se u peticiji.

Američki “Comedy central“ objavio je satirični snimak na kojem Trump drži konferenciju za novinare u sjedištu NATO-a, a prije toga se gura do svog mjesta riječima: “Izvinite, sklonite mi se sa puta. Amerika ide prva“, prenosi “Avaz“.

 



(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.