4.6.2017. 14:47
0
Velika Britanija: Izvršeno 12 hapšenja
Britanska policija izvršila je 12 hapšenja u istočnom dijelu Londona u sklopu istrage o napadu u kojem je ubijeno sedam, a ranjeno 48 osoba, saopštila je danas londonska policija.

"Pripadnici jedinice za borbu protiv terorizam su u sklopu istrage o sinoćnjim napadima jutros uhapsili 12 osoba u naselju Barking u istočnom dijelu Londona", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se ističe da se nastavljaju pretresi lokacija u Barkingu. 

Dopisnik Agencije Rojters sa lica mjesta rekao je da je policija iz jedne zgrade izvela četiri žene čija su lica bila pokrivena. 

Napad je počeo sinoć kada je jedan kombi skrenuo sa puta i zaletio se u pješake na mostu u Londonu. Iz kombija su potom izašla tri muškarca naoružana noževima i napali goste u kafićima i restoranima. 

Policija je ubila svu trojicu napadača. 


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.