11.6.2017. 20:59
0
Guardiola pozvao sve Katalonce: Izađite na referendum jer se radi o našoj budućnosti
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola pozvao je sve Katalonce da glasaju za nezavinost ove poluautonomne pokrajine.

Nekadašnji kapiten Barcelone i trener ovog tima govorio je danas pred 40 hiljada građana i pozvao sve da se odazovu referendumu i izglasaju nezavisnost Katalonije, piše “Avaz“.
 
– Pokušali smo 18 puta da dođemo do sporazuma oko referenduma i odgovor je uvijek bio NE. Nemamo drugog izbora već da glasamo. Pozivamo međunarodnu zajednicu da nam pruži podršku – rekao je Guardiola i dodao:

“Glasat ćemo na referendumu iako to ne želi država Španija. Referendum će odrediti našu budućnost”, kazao je Guardiola.

S druge strane vlada u Madridu je otvoreno protiv bilo kakvog referenduma u Kataloniji, što je potvrdio i zamjenik premijera Soraya Saenz de Santamaria.

– Mogu najavljivati referendume koliko hoće, ali on se neće održati – rekao je Soraya.

Podsjećamo, Katalonski parlament je najavio kako će se 1. oktobra održati referendum o nezavinosti ove pokrajine.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.