15.6.2017. 11:16
0
Cotton: Ne očekuje se da ima preživjelih u spaljenom tornju u Londonu
Načelnica vatrogasne brigade Londona Dany Cotton izjavila je u četvrtak kako bi bilo čudo da se pronađe ijedan preživjeli nakon razornog požara u stambenom tornju u kome je poginulo 12 ljudi. Vlasti navode kako se očekuje da će broj žrtava rasti.

Cotton je izjavila za Sky News kako vlasti ne očekuju da će pronaći ijednog preživjelog nakon požara i da je prerano spekulirati kako je izbio.

Ona je kazala da su vatrogasci konačno ugasili posljednje džepove vatre i da pokušavaju da osiguraju rubove zgrade radi pokretanja pretrage.

U požaru koji je izbio u ranim jutarnjim satima u srijedu u kvartu Sjeverni Kensington u zapadnom Londonu također su povrijeđeni deseci ljudi, od kojih je 18 u kritičnom stanju, a nepoznat broj ljudi je nestao.

Uzrok požara je pod istragom, ali se grupa stanara godinama žalila na rizik od izbijanja vatre, prenosi Associated Press.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.