25.7.2017. 20:11
0
Izraelski stražar ubio mladića, Jordanci traže ukidanje Ambasade Izraela u Jordanu
Nekoliko hiljada Jordanaca je u utorak, tokom dženaze mladom Jordancu kojeg je u izraelskoj ambasadi ubio izraelski stražar, zatražilo od svoje vlade da zatvori izraelsku ambasadu u Ammanu i odbaci nepopularni mirovni sporazum.

Desetine demonstranata su uzvikivali "Ne izraelskoj ambasadi ili ambasadoru na jordanskoj zemlji", te pozivali na džihad dok su prenosili tijelo 16-godišnjeg Mohammada Jawawdaha ka groblju u Ammanu, prenosi Reuters.

Iz jordanske policije su u ponedjeljak kazali da se Jawawdah, koji je radio u prodavnici namještaja, u nedjelju posvađao s izraelskim stražarom nakon što je ušao u kompleks ambasade kako bi isporučio narudžbu.

Potvrdili su da je stražar zapucao nakon što ga je Jawawdah napao, ali nisu mogli potvrditi navode izraelskih vlasti da je mladić koristio šarafciger kako bi izbo stražara.

Jawawdah je preminuo od zadobijenih povreda, a još jedan Jordanac, vlasnik kuće u kompleksu gdje je navedeni stražar živio, također je ubijen u tom incidentu, naveli su iz jordanske policije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.