25.7.2017. 21:20
0
Afrička djeca hrle preko mora u Evropu zbog zlostavljanja migranata u Libiji
Suočavajući se sa zlostavljanjem i nasiljem u Libiji, hiljade afričke djece bježe u Italiju preko Sredozemnog mora, većinom sami i nepripremljeni za Evropu, saopćeno je u utorak iz Fonda Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF).

Većina djece migranata iz Afrike napuštaju svoje domove bez znanja roditelja, često zbog nasilja u porodici ili porodičnih razmirica, te ne planiraju ići u Evropu, već žele pronaći posao u susjednim zemljama, rezultat je istraživanja UNICEF-a, javlja Reuters.

Međutim stotine izbjeglica i djece migranata kazali su osoblju UNICEF-a u Italiji da su se odlučili na opasno putovanje preko mora u Evropu zbog toga što su otimani, hapšeni i držani u zatvoru u Libiji.

Najmanje 12.200 djece je stiglo u Italiju u prvoj polovini ove godine, a većina njih je došla sama, kazali su iz UNICEF-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.