26.7.2017. 11:47
0
Evropski sud pravde: Hamas ostaje na crnoj listi terorističkih organizacija
Vodeći evropski sud presudio je u srijedu da palestinski pokret Hamas treba ostati na crnoj listi terorističkih organizacija koju je uvela EU, vraćajući slučaj nižoj sudskoj instanci na razmatranje.

Suci Evropskog suda pravde (ECJ) poništili su pravno mišljenje Općeg suda iz 2014.  godine da  EU nema dovoljno dokaza da kazni Hamas zabranom putovanja i zamrzavanjem sredstava.

Taj sud je presudio da je uvrštavanje na listu bilo utemeljeno na medijskim i internet izvještajima umjesto na čvrstim pravnim argumentima.

ECJ je saopćio u srijedu da je odluka kompetentnih vlasti samo tražena za početnu listu, dok nikakvi takvi uslovi nisu postavljeni za njeno zadržavanje, prenosi Reuters.

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.