16.8.2017. 19:15
0
Filipini: Policija u raciji protiv trgovaca drogom ubila više od 30 osoba
Policija je na Filipinima u nekoliko racija protiv trgovine narkoticima ubila više od 30 osoba, u najkrvavijoj noći rata koji je predsjednik Rodrigo Duterte proglasio protiv korištenja, proizvodnje i distribucije droge, javlja „Guardian“.

Provedeno je 67 operacija u različitim dijelovima provincije Bulacan, sjeverno od glavnog grada. Navedeno je da su 32 osobe ubijene, a više od 100 je ranjeno.

Duterte je izabran prošle godine nakon što je obećao da će spriječiti kriminal i „narko klanove ispratiti u mrtvačkim kovčezima, a ne zatvorima.“ Rekao je da će biti sretan ako ubiju milione narkomana, pa čak i ako bude kolateralne štete među najmlađima. Predsjednik, a bivši tužitelj je rekao da je nekada lično ubijao kriminalce te da je jednog osumnjičenog bacio iz helikoptera. Od kada je Duterte predsjednik u akcijama policije ubijeno je više od 3.400 osoba, a još hiljade je stradalo pod nerazjašnjenim okolnostima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.