22.8.2017. 14:25
0
Četvorica osumnjičenih za napade u Barceloni danas na saslušanju pred sudom
Četvorica muškaraca osumnjičenih da pripadaju ćeliji koja stoji iza prošlosedmičnih napada u i oko Barcelone danas će se pojaviti pred visokim sudom u Madridu.


Sudija koji ih saslušava odlučit će o tačkama optužnice u slučaju napada vozilom u kojima je 15 osoba ubijeno, a više od 100 je ranjeno, izvještava BBC.

Osam drugih članova ove navodne ćelije je mrtvo, neki od njih su poginuli u eksploziji, a druge je upucala policija.

Posljednji osumnjičeni je ubijen u ponedjeljak u vinogradu zapadno od Barcelone.

On je nosio lažni pojas s eksplozivom i vikao "Allahu Akbar", nakon čega su ga upucali policajci, navodi se u izvještajima.

Preživjeli osumnjičeni su prebačeni pod jakim mjerama sigurnosti u Madrid kako bi prisustvovali današnjem saslušanju.

Očekuje se da će im istražni sudija Fernando Andreu iščitati optužnice, koje će uključivati terorizam, ubistvo i posjedovanje oružja.

Saslušanje će najvjerovatnije biti zaključeno određivanjem pritvora za osumnjičene.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.