27.8.2017. 22:00
0
Krijumčari iskopali tunel na granici SAD-a i Meksika
Vlasti američke savezne države Kalifornija otkrile su podzemni tunel kojim su krijumčari prebacivali na desetine ljudi preko granice Meksika i SAD-a.


Riječ je o grubo iskopanom tunelu koji su u subotu otkrili agenti pogranične patrolne službe nedaleko od graničnog prijelaza Otay Mesa u San Diegu.
        
Kako prenosi agencija AP, oni su tunel opisali kao rupu u zemlji u kojoj su se nalazile merdevine.

List The San Diego Union-Tribune navodi da su, prilikom dolaska na to mjesto, agenti na ulici uočili grupu muškaraca i žena koji su se razbježali, dok su neki od njih pokušali da se vrate u tunel.

Dvadeset i troje državljana Kine i sedmoro državljana Meksika uhapšeno je zbog sumnje da su ilegalno prešli na teritoriju SAD-a.

Lokalne vlasti tvrde da se tunel možda nadovezuje na nedovršen tunel koji su ranije otkrile meksičke vlasti, navodi agencija.         

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.