5.9.2017. 12:10
0
Putin: Oslanjanje na sankcije Sjevernoj Koreji je beskorisno, potreban dijalog
Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je danas na mogućnost globalne katastrofe ukoliko ne bude pronađeno diplomatsko rješenje za Sjevernu Koreju, te je odbacio pozive Sjedinjenih Država za nametanje dodatnih sankcija, prenosi AFP.

Putinove izjave otvaraju novu liniju sukoba s Washingtonom, koji je jučer zatražio „najsnažnije moguće mjere“ protiv Sjeverne Koreje koja je testirala bombu za koju tvrde da je hidrogenska.

Putin je govorio nakon međunarodnog skupa u kineskom gradu Xiamenu (BRICS), te je ponovio da Rusija osuđuje provokativne poteze Sjeverne Koreje.

- Ali, oslanjanje samo na sankcije je u ovoj situaciji beskorisno i neefikasno - rekao je novinarima ruski lider nakon samita pet država članica grupe BRICS.

On pozvao na dijalog i upozorio da će bilo kakve druge akcije dovesti do eskalacije krize.

- Sve ovo može voditi globalnoj, planetarnoj katastrofi i velikom broju žrtava - upozorio je ruski predsjednik.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.