23.9.2017. 14:28
0
Broj žrtava zemljotresa u Meksiku porastao na 293
Potvrđena je smrt 293 osobe nastradale u zemljotresu jačine 7,1 po Rihteru koji je u utorak pogodio centralni Meksiko, kazao je Luis Felipe Puente, direktor nacionalne agencije za civilnu zaštitu.

Više od polovine žrtava, odnosno 155 osoba, poginulo je u Mexico Cityju, dok su 73 osobe poginule u Morelosu, 45 u Puebli i 13 u saveznoj državi México, te šest u južnim državama Guerrero i jedna osoba u Oaxaci, izvještava Xinhua.

I dalje su u toku spasilački napori kako bi se pronašle osobe zarobljene u srušenim zgradama, rekao je Puente u intervjuu za lokalnu radio stanicu.

Spasilačkim naporima su se pridružili specijalizirani spasilački timovi iz Japana, Izraela, El Salvadora, Ekvadora i Sjedinjenih Američkih Država.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.