24.9.2017. 12:33
0
Donald Trump poručio Kin Jong Unu 'da ga neće biti još dugo tu'
Predsjednik Sjedinjenjih Američkih Država Donald Trump podigao je rano jutros retorički sukob sa Sjevernom Korejom na viši nivo, kada je zaprijetio Kim Jong Unu „da ga neće biti još dugo tu“, javlja Reuters.

Trump je tako odgovorio na tvrdnje ambasadora Sjeverne Koreje u Ujedinjenim narodima koji je rekao da je raketni napad na SAD „gotovo neizbježan“. Istovremeno, Un je u Pyongyangu organizirao antiameričke demonstracije na kojima su deseci hiljada ljudi protestirali protiv Trumpa i zapada.  

Analitičari, kaže Reuters, ističu da eskalacija retorike donosi rizik od pogrešnog shvatanja sa jedne stane, koje bi moglo da vodi ka „masivnim reperkusijama“.

-  Čekamo pravo vrijeme za konačnu bitku sa SAD-om, zlim carstvom koje ćemo ukloniti sa Zemlje – rekao je Ri Il-bae, komandant Crvene garde Sjeverne Koreje, tokom protesta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.