29.9.2017. 21:33
0
Irak planira da preuzme kontrolu na granicama Kurdistana
Irak planira da preuzme kontrolu na granicama Kurdistana u saradnji sa Iranom i Turskom, saopštilo je danas iračko Ministarstvo odbrane.

 Iz Bagdada je saopšteno da će tri vojna konvoja biti poslata u irački Kurdistan kako bi se uspostavila kontrola na graničnim prelazima u ovom regionu. 

Regionalna vlada Kurdistana odbija da prepusti kontrolu nad graničnim prelazima iračkoj Vladi. Irak zahtjeva da se kontrola nad graničnim prelazima prebaci iz Erbila, glavnog grada Kurdistana, na Bagdad nakon referenduma o nezavisnosti 25. septembra.

 Takođe, iračke vlasti naredile su 27. septembra obustavu svih međunarodnih letova preko aerodroma u gradovima Erbil i Sulejmanija.

(Srna/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.