3.10.2017. 8:34
0
Masovni ubica iz Las Vegasa bio multimilioner: Policija u hotelskoj sobi pronašla 19 komada oružja
Policija je u hotelskoj sobi na 32. spratu u Las Vegasu, u kojoj je boravio napadač Stiven Pedok (Stephen Paddock) koji je ubio najmanje 58 ljudi i počinio samoubistvo, pronašla 19 komada oružja, javlja ABC News.

Pedok je bio multimilioner, koji je veliku količinu novca zaradio ulaganjem u nekretnine, a dugo godina je radio kao računovođa, kaže njegov brat Erik (Erick). 

Erik je novinarima u Orlandu kazao da ne zna da li je njegov brat imao neke finansijske poteškoće. Prema njegovim riječima, Stiven je trošio veliku količinu novca u kasinima, gdje je često besplatno dobivao obroke i prenoćište. - Išao je na krstarenja i kockao se - kaže Erik, prenio je Avaz. 

Tvrdi da njegov brat nikada nije pokazao neki znak da bi mogao da bude nasilan. Ipak, kako je dodao, posjedovao je nekoliko pištolja, ali nikada nije skupljao vatreno oružje. Stivena, napominje Erik, nije zanimala religija niti politika, prenio je AP. 

Američka agencija objavila je prethodno da je otac napadača bio jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI-ja nakon što je pobjegao iz federalnog zatvora u Teksasu 1968. godine. 

On je, dodaje agencija, bio ozloglašeni pljačkaš banaka, koji je pokušao automobilom da pregazi agenta FBI-ja u Las Vegasu 1960. Stiven je bio tinejdžer kada je FBI štampao plakat na kojem je bilo napisano da njegov otac ima dijagnozu psihopate. Otac napadača iz Vegasa Bendžamin Hoskins Pedok (Benjamin) preminuo je 1998. godine. Erik je potvrdio identitet njihovog oca u intervjuu dnevniku "Orlando Sentinel", navela je američka novinska agencija. 

U napadu vatrenim oružjem, koji se dogodio na festivalu kantri muzike "Rut 91 Harvest", u Las Vegasu jučer je ubijeno 58, a ranjeno 515 osoba. Policija tvrdi da počinilac ovog stravičnog zločina, penzioner Stiven Pedok, nema policijski dosije, dok je u isto vrijeme odgovornost za masakr preuzela tzv. Islamska država, javile su agencije.

 Američki zvaničnici, međutim, kažu da nema dokaza da je Pedok bio povezan s islamističkim teroristima, koji su preko svojih medija objavili da je on prešao na islam prije nekoliko mjeseci. Policija smatra da je riječ o individualnom napadu koji se naziva "usamljeni vuk". 

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.