7.10.2017. 8:50
1
Policija potvrdila: Ubica iz Las Vegasa nije imao veze s Islamskom državom
Istražitelji koji nastoje dokučiti motiv smrtonosne masovne pucnjave u Las Vegasu ponovno su u petak rekli kako nisu pronašli nikakav dokaz da je napadač imao bilo kakvu vezu s terorističkom grupom Islamska država.

Znamo da je ISIS opetovano preuzimao odgovornost, ali nema nikakve veze s time - rekao je podšerif Kevin McMahill na konferenciji za novinare.

Islamska država je preuzela odgovornost odmah nakon pucnjave ali nije dala nikakve dokaze koji bi poduprli njezine tvrdnje.

Grupa je rekla u saopćenju početkom sedmice kako je napadač Stephen Paddock prešao na islam prije nekoliko mjeseci.

Paddock je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na muzičkom festivalu u Las Vegasu, i ranio 489, podsjeća agencija Hina.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.