17.10.2017. 18:43
0
U bombaškom napadu na policijsko vozilo u Turskoj ranjeno 12 osoba
Dvanaest osoba je ranjeno u utorak kada je bomba bačena na policijsko vozilo u južnoj turskoj pokrajini Mersin, u incidentu koji vlasti smatraju terorističkim napadom, navodi televizija NTV.

Napad se dogodio u ulici u kojoj se nalazi ured lokalnog guvernera, a vozilo je pogođeno u prolazu, rekao je za Haberturk Burhanettin Kocamaz, načelnik Mersina, prenosi Reuters.

Za ovaj incident zasad niko nije preuzeo odgovornost.

Bekir Bozdag, zamjenik premijera i glavni glasnogovornik vlade, rekao je da se radi o terorističkom napadu.

- Dogodio se bombaški napad na policijsko vozilo u terorističkom napadu u Mersinu. Ovaj incident je još uvijek svjež, stoga ja u ovom trenutku ne mogu dati tačne brojke. Borba Turske protiv terorizma će se snažno i odlučno nastaviti kakve god da su okolnosti - naveo je Bozdag.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.