18.10.2017. 22:20
0
Pakistan: U napadu na policijski kamion ubijeno sedam osoba i 22 ranjene
Najmanje sedam osoba, od kojih šest policajaca, ubijeno je, a više od 22 ranjene u samoubilačkom napadu čija je meta bio kamion snaga sigurnosti u gradu Quetta u jugozapadnoj pakistanskoj pokrajini Balochistan, javljaju lokalni mediji.

Sarfrat Bhugti, ministar unutrašnjih poslova Balochistana, rekao je da se napad dogodio kada se bombaš samoubica vozilom punim eksploziva zaletio u kamion snaga sigurnosti u naselju Saryab, pri čemu je na mjestu ubijeno sedam osoba i ranjeno 22, izvještava agencija Xinhua.

- Broj mrtvih bi se mogao povećati jer je sedmero ranjenih u kritičnom stanju - kazali su bolnički izvori.

U svim bolnicama u gradu je proglašeno vanredno stanje.

Zamjenik glavnog inspektora policije u Quetti, Abdul Razzaq Cheema, naveo je da se napad dogodio u srijedu ujutro kada je kamion elitnih jedinica policije prevozio oko 30 policajaca na posao.

Iz ekipe za uklanjanje eksplozivnih naprava su istakli da je u napadu korišteno više od 100 kilograma eksploziva.

Odgovornost za napad je preuzela grupa Tahreek-e-Taliban Pakistan (TTP).

Premijer Pakistana Shahid Khaqan Abbasi i predsjednik Mamnoon Hussain osudili su napad i izrazili tugu zbog gubitka ljudskih života.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.