31.10.2017. 17:08
0
Pakistan - Nevjesta optužena za trovanje muža i gostiju mlijekom
Tek udana nevjesta je uhapšena u Pakistanu zbog sumnje da je ubila svog supruga i najmanje 12 članova njegove rodbine otrovanim mlijekom.

Iz policije su kazali da je Asiya Bibi planirala otrovati svog supruga, te da je prošle sedmice usula otrov u mlijeko namijenjeno njemu, ali on ga nije popio, izvještava BBC.

Umjesto toga, ovo mlijeko je upotrijebljeno kao smjesa za "lassi", napitak poput jogurta, koji je poslužen njegovoj široj rodbini.

Iz policije navode da je ta žena prisiljena na ugovoreni brak u septembru.

Lokalni mediji su naveli da je ovaj incident, koji se dogodio u gradu Muzaffargarh, bio pokušaj ove žene da pobjegne iz svog novog doma i vrati se roditeljima.

Iz policije je saopćeno da je 13 osoba preminulo, a da ih je 14 hospitalizirano.

Broj žrtava raste od četvrtka, kada je otrovani napitak serviran, te kada je osam osoba preminulo.

(FENA/Merima Druškić) 

Pakistan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.