1.11.2017. 18:21
0
Donald Trump poručuje: Lutrija za "zeleni karton" je kriva za teroristički napad u New Yorku
Američki predsjednik Donald Trump okrivio je danas useljenički program SAD u kojem se lutrijom izvlače dobitnici „zelenog kartona“ za napad koji je izveo imigrant iz Uzbekistana u New Yorku, javlja Reuters.

Trump je zatražio da se vize izdaju samo na osnovu relevantne odluke. On je rekao da je Sayfullo Saipov, napadač koji je pregazio kombijem bicikliste i šetače u New Yorku, pri čemu je ubio osam osoba, došao u SAD putem programa State Departmenta za izdavanje viza putem lutrije koji je uspostavljen 1990.

Prozvao je za to demokratskog senatora Chuck Schumera, iako su taj program podržali obje stranke, a potpisao ga je bivši predsjednik George HW Bush.

- Terorist je ušao u našu zemlju kroz program lutrije. Mi se borimo za imigraciju utemeljenu na odlukama, a ne na lutriji. Moramo postati čvršći - rekao je Trump.

Nepotvrđene informacije da je napadač ušao u SAD putem vize koju je dobio na lutriji koja promovira različitost su objavljene ranije u medijima.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.