12.11.2017. 21:40
0
Strava u Iraku: Pronađena masovna grobnica sadrži tijela 400 osoba, pokolj napravili pripadnici zloglasnog ISIL-a
Masovna grobnica koju su pronašle iračke sigurnosne snage na teritoriji oslobođenoj od terorističke organizacije ISIL, sadrži najmanje 400 tijela, rekao je zvaničnik prenosi AP.

Tijela civila i pripadnika sigurnosnih snaga su otkrivena u napuštenoj bazi blizu Hawije, grada na sjeveru zemlje, koji je oslobođen u oktobru ove godine, rekao je guverner Kirkuka Rakan Saed.

Khalaf Luhaibi, lokalni pastir je odveo vlasti do lokacije na kojoj su pripadnici zloglasne organizacije, prema njegovim tvrdnjama, dovodili žrtve i vršiti egzekucije.

Iračke snage su uz podršku SAD protjerale pripadnike terorističke organizacije s gotovo cijelog područja koje su nekada kontrolirali, a borbe se vode samo još na nekoliko lokacija u blizini sirijske granice.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.