15.11.2017. 16:33
0
Napadač u sjevernoj Kaliforniji ubio četiri, ranio deset osoba
Naoružani napadač je u utorak u sjevernoj Kaliforniji izveo krvavi pohod u kojem je vatrenim oružjem ubio četiri, a ranio deset osoba, nakon čega je usmrćen u okršaju s policijom.

Ovaj napadač, identificiran kao Kevin Neal, bio je na uslovnoj slobodi zbog optužbe da je izbo svog susjeda.

Na njega su se također u više navrata žalili susjedi koji su tvrdili da je on ispaljivao stotine okvira municije, te je samo dan prije ovih napada policiji upućen telefonski poziv zbog nasilja u porodici u kojem je on imenovan kao počinilac.

Neal je u utorak koristio poluautomatsku pušku i dva pištolja kako bi izveo napade na sedam različitih lokacija širom svoje seoske zajednice, uključujući u osnovnoj školi, prije nego što je ubijen u razmjeni vatre s policijom, podsjeća AP.

Zasad nije jasno koji su tačno bili uslovi Nealovog puštanja na slobodu, niti da li mu je bilo dopušteno da posjeduje i koristi oružje na svom imanju u rezervatu Rancho Tehama.

Nealova majka je za AP izjavila da je njen sin, uzgajivač marihuane, bio u zavadi sa susjedima za koje je vjerovao da se bave proizvodnjom metamfetamina.

Četrdesetpetominutni pohod je okončan kada se policijsko patrolno vozilo sudarilo s ukradenim vozilom kojim je upravljao napadač, nakon čega je on ubijen u okršaju s policijom.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.