24.11.2017. 11:25
0
U samoubilačkom napadu u Pakistanu ubijena dva policajca
Bombaš samoubica na motociklu ubio je u petak jednog visokopozicioniranog policijskog službenika i jednog od njegovih tjelohranitelja u pakistanskom gradu Peshawaru, saopćeno je iz policije.


Tahir Khan, načelnik policije grada Peshawara, saopćio je da se bombaš samoubica zaletio motociklom u policijsko vozilo u blizini parka Tatara u području Hayatabad u Peshawaru, u sjeverozapadnoj pokrajini Khyber Pakhtunkhwa, prenosi Xinhua.

Najmanje je još šest osoba, uključujući četiri policijska službenika, ranjeno je u ovom napadu.

Ubijeni su zamjenik glavnog inspektora Muhammad Ashraf Noor i njegov tjelohranitelj. Noor je bio na putu ka svom uredu kada je njegov konvoj napadnut. Njegovo vozilo je u potpunosti uništeno, dok je drugo vozilo njegovog tima djelomično oštećeno.

Zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj napad.

Premijer Shahid Khaqan Abbasi snažno je osudio ovaj incident, pohvalivši požrtvovanost policijskog osoblja u borbi protiv terorizma i kazavši da ovakva kukavička djela militanata ne mogu obeshrabriti pakistanske agencije za provedbu zakona i državu u borbi protiv terorizma.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.