24.11.2017. 14:39
0
Najmanje 85 mrtvih u napadu na džamiju u Egiptu
Najmanje 85 ljudi je ubijeno kada su naoružani napadači aktivirali bombu i otvorili vatru na džamiju na Sinaju, na nemirnom sjeveru Egipta.
Državna agencija MENA javlja da je više od 80 povrijeđeno, prema navodima neimenovanog sigurnosnog zvaničnika, prenosi Al Jazeera.

Meta napada bile su pristalice sigurnosnih snaga koje su prisustvovale džuma-namazu, kazala su dva svjedoka i izvor iz snaga sigurnosti, prenosi Reuters.

Zasad nije objavljeno ima li žrtava u napadu na džamiju Al Rawdah u Bir al-Abedu, zapadno od grada Arisha.

Svjedoci su kazali da su vidjeli vozila hitne pomoći kako prevoze povrijeđene u obližnju bolnicu.

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi pokrenuo je veliku vojnu kampanju na sjeveru Sinaja, gdje je registrirano pojačano nasilje pripadnika grupe Islamska država Irak i Levant.

Egipat se protiv pobunjenika na Sinaju bori već godinama, ali pobuna je postala još smrtonosnija nakon svrgavanja predsjednika Mohameda Mursija 2013. godine.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.