12.12.2017. 13:00
0
Iran spreman da pruži podršku palestinskim snagama u borbi protiv Izraela
Iranski vojni zapovjednik izjavio je u utorak da je Iran spreman da pruži svaku podršku snagama palestinskog islamskog otpora u borbi protiv Izraela.

Zapovjednik Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC), Quds snaga, u utorak je objavio iransku spremnost da pruži palestinskim snagama islamskog otpora svaku neophodnu podršku u odbrani džamije Al-Aqsa u Jerusalemu, a kojeg je američki predsjednik Doonald Trump nedavno proglasio prijestonicom  Izraela.

General major Qasem Soleimani dao je te komentare u telefonskom razgovoru sa zapovjednicima Brigada Izz ad-Din al-Qassam, oružanog krila pokreta Hamas, i zapovjednikom Brigade islamskog džihada, javila je novinska agencija Tasnim.

- I druge snage otpora u regiji također su spremne da brane džamiju Al-Aqsu - navodi novinska agencija izjavu Soleimanija.

Izjava iranskog zapovjednika dolazi u vrijeme velikih protesta na palestinskim teritorijama nakon Trumpove objave da prizna Jerusalem kao prijestonicu Izraela i da izmjesti američku ambasadu u taj grad, prenosi Xinua.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.