27.12.2017. 18:45
0
Vijetnamska vojska zaposlila cenzore za borbu protiv 'haosa na internetu'
Vijetnamska vojska uposlila je jedinicu od više od 10.000 cenzora za internet sadržaje, navode lokalni izvještaji.

Čelnik Narodne armije je kazao da su "cyber trupe" zadužene za borbu protiv "pogrešnih stavova" i antidržavne propagande, izvještava BBC.

General pukovnik Nguyen Trong Nghia, zamjenik čelnika političkog odjela vojske, navodno je postojanje ove jedinice objavio na Božić u Hanoju.

On je tada rekao da 62,7 posto stanovništva Vijetnama, koji broji više od 90 miliona građana, ima pristup internetu, ali je dodao da "tako visoka stopa rasta i koristi i šteti državi".

Vijetnam je 2013. godine usvojio zakon po kojem je javnosti zabranjeno na internetu razgovarati o aktuelnim pitanjima, naređujući da korištenje društvenih medija i blogova bude ograničeno samo na dijeljenje ličnih informacija.

Pored Facebooka, u ovoj zemlji su popularni i YouTube i Twitter.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.