9.1.2018. 16:30
0
Khamnei: Trumpove psihotične epizode neće ostati bez odgovora
Iran je razbio pokušaje stranih neprijatelja da legitimne proteste pretvore u pokušaj rušenja režima i Islamske republike rekao je vrhovni iranski vjerski lider Ayatollah Ali Khamenei, prenosi Reuters.

- Još jednom je naša nacija poručila SAD, Britaniji i onim koji žele srušiti islamsku republiku izvana da nisu uspjeli i da nikada neće uspjeti - napisao je Khamnei na društvenoj mreži Twitter. Revolucionarna garda lojalna Khamneiju je saopćila u nedelju da su nemiri neutralisani i da su provocirani od strane neprijatelja.

Najmanje 1.000 osoba je uhapšeno tokom višednevnih nasilnih demonstracija koje su izbile zbog sve teže ekonomske situacije i visokih cijena.

- Ovaj čovjek koji sjedi u Bijeloj kući, iako djeluje kao nestabilan čovjek, mora shvatiti da ove ekstremne i psihotične epizode neće ostati bez odgovora - poručio je iranski lider američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je podržao proteste protiv kako je naveo „korumpiranog režima“.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.