20.1.2018. 17:11
0
Nova razmjena vatre između Indijaca i Pakistanaca: Najmanje četiri civila poginula u razmjeni vatre u Kašmiru
Indijske i pakistanske snage su razmjenila vatru na granici u Kašmiru pri čemu je poginulo najmanje četiri civila i jedan vojnik, javlja AP.

Ovo je nova eskalacija napetosti između dvije države u regiji na koju polažu pravo.

Sukobi se događaju nekoliko dana nakon što je Indija testirala balistički projektil velikog dometa koji može nositi nuklearnu glavu. Borbe tokom današnjeg dana su nastavak višednevnih pucnjava s obje strane u kojima je dan ranije poginulo šest civila i tri vojnika.

Indija optužuje pakistanske vojnike da su granatirali položaje na indijskoj strani granoce. Dva civila u indijskom dijelu Kašmira su poginula, a najmanje 10 je ranjen, tvrde indijski izvori. Poginuo je i jedan vojnik.

Na drugoj strani, Pakistan krivi indijsku vojsku da su ubili dva civila i ranili četiri osobe na granici.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.