21.1.2018. 8:53
0
Završena 12-satna opsada hotela u Kabulu
Luksuzni hotel u Kabulu koji je sinoć napadnut, a sva trojica naoružanih napadača su ubijena, nakon što su afganistanske snage preuzele kontrolu.

Najmanje pet civila je poginulo, a šest povrijeđeno tokom 12-satne opsade, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u nedjelju. Više od 150 ljudi je spašeno. Neki su bili prinuđeni da bježe preko balkona.

Naime, napadači su u subotu navečer upali u hotel Intercontinental, pucali na goste i osoblje i detonirali bombe.

Glasnogovornik Ministarsttva Nasrat Rahimi je rekao kao su se specijalci borili za osiguranje hotela i spašavanje zarobljenih ljudi, dodavši kako je jedan među ubijenim i jedan stranac, dok je 41 strani državljanin spašen.

Iako su iz Ministarstva prvo saopćili da su četiri napadača, kasnije su izjavili da ih je trojica. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Subotnja opsadna situacija desila se samo nekoliko dana nakon što je ambasada SAD-a u Kabulu izdala upozorenje hotelima u tom gradu da ekstremističke grupe planiraju napad.

Dok traje istraga kako su napadači upali u Intercontinental uprkos jakom osiguranju, prve pretpostavke kažu da su ušli kroz stražnja vrata od kuhinje.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.