6.2.2018. 20:45
0
Putin dobio certifikat kandidata na predsjedničkim izborima
Aktuelni predsjednik Rusije Vladimir Putin, koji će se ponovo kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima u toj zemlji kao nezavisni kandidat, dobio je certifikat predsjedničkog kandidata, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ranije danas, Centralna izborna komisija Rusije (CEC) registrirala je Putina kao predsjedničkog kandidata.

Certifikat je dodijeljen šefu pravnog odsjeka u timu Putinove kampanje Sergeju Kabjašecu. 

- Jasno, certifikat kandidata je dostavljen predsjedniku - naglasio je Peskov.

Putin je treći kandidat kojeg je registrirala CEC.

Kandidati koje su nominirale partije - predsjednik Liberalne demokratske partije (LDPR) Vladimir Žirinovski i kandidat Komunističke partije Pavel Gruđin, registrirani su ranije pošto nisu morali da prikupljaju potpise građana.

Predsjednički izbori u Rusiji zakazani su za 18. mart, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.