11.2.2018. 12:41
0
Napetost između Izraela i Irana nakon što je u Siriji oboren izraelski 'lovac'
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je danas da će se „njegova zemlja braniti od svakog napada“, a nakon što je pokrenuta najopsežnija ofanzivna operacija Izraela u Siriji posljednjih decenija.

Izrael tvrdi da napada iranske mete u Siriji, zbog toga što su evidentirali da iranski dronovi prelaze granicu. Tokom napada sirijska protivazdušna odbrana je oborila "lovac" tipa F-16, a pilot se uspio katapultirati. To je, kako se vjeruje, prvi put od 2006. godine da je Izrael izgubio vojni avion. 

- Iran je narušio naš suverenitet. Njihov dron je ušao na našu teritoriju i smatramo odgovornim Iran i Siriju - rekao je Netanyahu.

Američki State Department je dao podršku Izraelu da se "brani od Irana“, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin u telefonskom razgovoru poručio Netanyahuu da se sudrži od eskalacije. 
 
(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.