25.2.2018. 20:30
0
Kurdski lider uhapšen u Češkoj na zahtjev Turske
Lider sirijskih Kurda Saleh Muslim je uhapšen u Pragu po zahtjevu Turske, objavila je kurdska poliička koalicija, prenosi Reuters. Muslim je kopredsjedjednik stranke PYD koja je glavni dio koalicije koja upravlja sjevernim dijelovima Sirije.

Ankara smatra tu stranku, kao i njihovo naoružano krilo YPG, kao produženu ruku Radničke partije Kurdistana koja decenijama vodi u pobunu u Turskoj zbog čega je proglašena terorističkom organizacijom. Prema izjavi koalicije kojoj pripada Muslim, Turska je raspisala potjernicu za njim i na osnovu nje je uhapšen u Češkoj.

- Osuđujemo ovaj akt – saopćila je kurdska politička stranka, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.