28.2.2018. 21:45
0
Nestao američki epidemiolog koji je radio sa najopasnijim virusima: Poslao je poruku da obrišemo njegov broj
Slučaj nestanka američkog naučnika Timothyja Cunninghama, koji je radio u Centru za kontrolu bolesti, već dvije sedmice ne da mira američkoj javnosti a čak je i ponuđena nagrada od 10.000 dolara za informaciju koja bi pomogla u istrazi.
Timothy Cunningham je bio "detektiv za bolesti" raspoređen u Centru za kontrolu i prevenciju u Atlanti, a zadatak mu je bio da ispita "vruće tačke" javnog zdravlja i istraži postojanje virusa kao što su Ebola i Zika.

Na dan kada je nestao nakon što je s posla otišao ranije jer mu nije bilo dobro, Timothy je svom prvom komšiji u Atlanti uputio prilično čudnu poruku.

"Rekao je mom mužu da kaže svojoj ženi, odnosno meni, da obrišem njegov broj iz mobilnog telefona", rekla je Vivian Torri.

Istražitelji su u više navrata pretraživali šumu u okolini njegove kuće tražeći bilo kakav trag.

Kako je rekla njegova porodica, u kući su pronašli njegov novčanik, kreditne kartice, telefon, automobil pa čak i psa za kojeg je bio posebno vezan.

Timothyjev otac se dovezao iz Marylanda nakon što se dva dana nije čuo sa sinom. On i ostali članovi porodice su okolinu oblijepili plakatima sa Timothyjevim slikom u pokušaju da dođu do bilo kakve infpormacije.

"Ono što nas posebno zabrinjava je to što je Timothy poznat kao veoma odgovorna osoba na koju zaista možete da se oslonite" rekao je njegov otac.

Timothy Cunningham (35), koji je imao doktorat sa Harvarda i radio veoma odgovoran posao,  živio je sam u kući u Atlanti, a posljednji put je viđen 12. februara, prenosi Kurir.

(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.