6.3.2018. 22:45
0
SAD donira 533 miliona dolara humanitarne pomoći afričkim državama
Za žrtve ratova i suše SAD će dati više od 533 miliona dolara humanitarne pomoći za Etiopiju, Somaliju, Južni Sudan, zapadnim i centralnim afričkim državama oko jezera Čad, rekao je Rex Tillerson, američki državni sekretar.

On je to objavio prije odlaska na jednosedmičnu turneju po afričkim država. Također, najavio je da će SAD podržati osnivanje razvoje finansijske institucije u Africi, javlja agencija Reuters.

Tilerson je uporedio američke aktivnosti u Africi koje promoviraju održivi razvoj s incijativom Kine „Put i pojas“ koja se obavezala na ulaganja od 124 milijarde dolara za projekte koji će povezivati Aziju, Afriku i Evropu. On je rekao da kineska ulaganja ohrabruju stvaranje ovisnosti, prenosi Avaz.

-Kineske investicije nemaju potencijal da smanje afrički infrastrukturni jaz, već samo doprinose većem dugu i ne donose, osim minimalno, radna mjesta. To zajedno s političkim i fiskalnim pritiskom ugrožava prirodne resurse Afrike, njenu ekonomsku i političku stabilnost – istaknuo je američki državni sekretar

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.