24.3.2018. 17:15
0
Španija uputila Finskoj zahtjev za Puigdemontovo izručenje
Finska je dobila zahtjev od Španije da izruči bivšeg katalonskog čelnika Carles Puigdemonta, saopćeno je u subotu iz Nacionalnog ureda kriminalističke policije Finske.

- Španija je zatražila izručenje svog državljanina koji je trenutno u posjeti Finskoj. Policija je stupila u kontakt s tužilaštvom i započela razmjenu dodatnih informacija sa španskim vlastima - navedeno je u saopćenju, javlja Sputnik.

U petak je sudija španskog Vrhovnog suda Pablo Larena izdao evropski nalog za hapšenje više političara iz ove regije, uključujući i Puigdemonta.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.