26.3.2018. 9:00
0
Barcelona: U sukobima policije i demonstranata povrijeđene 52 osobe
Najmanje 52 osobe su povrijeđene i tri su uhapšene u sukobima policije i demonstranata zbog hapšenja smijenjenog katalonskog lidera Carlesa Puigdemonta Njemačkoj.

Katalonska policija saopćila je da su demonstranti pokušali da se probiju do sjedišta predstavnika španske vlade u Barceloni. U sukobima su povrijeđena četiri policajca, dodaje se u saopćenju.

Regionalne hitne službe navode da je u sukobima s policijom povrijeđeno 46 demonstranata u Barceloni, prenose Vijesti.me.

Njemačka policija uhapsila je Puigdemonta dok se vraćao iz Finske za Belgiju, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenja koji je Španija izdala u petak.

On mjesecima živi u egzilu u Belgiji, a u Finskoj je bio u četvrtak i petak na sastanku s lokalnim poslanicima i na seminaru na Helsinškom univerzitetu.

Vrhovni sud Španije podigao je u petak protiv 13 katalonskih političara, među kojima je i Puigdemont, optužnice za pobunu zbog njihovog pokušaja da proglase nezavisnost Katalonije.

Sud je izdao međunarodne naloge za hapšenje šest bivših katalonskih zvaničnika koji su pobjegli iz Španije, uključujući Puigdemonta, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.