26.3.2018. 15:15
0
Jedno poginulo, dvoje ranjeno u Rijadu, projektil stigao iz Jemena
Saudijska zračna odbrana je oborila sedam balističkih projektila koje su lasirali jemenski pobunjenici koje podržava Iran, javlja Reuters.

No, od eksplozije i gelera poginuo je muškarac u glavnom saudijskom gradu, što je prva žrtva od kada jemenski pobunjenici gađaju saudijsku prijestolnicu.

Saudijske snage i koalicija koju predvode se u Jemenu bore na strani međunarodno priznate vlade Jemena koju su svrgnuli pobunjenici.

Saudijska je vojska oborila i nekoliko projektila koji su ispaljeni na južne gradove Najran, Jizan i Khamis Mushait, objavila je saudijska agencija SPA.

Vojni portparol Turki al-Malki je izjavio da je u napadu poginuo egipatski državljanin, dok su dvije osobe ranjene. Reutersov reporter izvještava da je čuo nekoliko eksplozija u Riyadhu te vidio dim.

SAD su osudile napad i podržale pravo Saudijske Arabije da se brani od prijetnji. Ovo je treći put u posljednjih pet mjeseci da Huthi, pobunjenici iz Jemena gađaju saudijsku prijestolnicu. Ovi napadi prijete da dovedu do eskalacije političkog sukoba između Irana i Saudijske Arabije.

(FENA/Ajla Hurko)

RijadJemen
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.