28.3.2018. 15:28
0
Nesreća u Austriji: Autobus se zabio u zid, povrijeđen vozač iz Hrvatske i 23 putnika
Vozač autobusa, hrvatski državljanin, i još 23 putnika povrijeđeni su u srijedu ujutro u saobraćajnoj nesreći u gradu Gosau u Austriji, piše Kleine Zeitung. U autobusu je ukupno bilo 35 ljudi.

Prema prvim informacijama, vozač je zbog klizave ceste izgubio kontrolu nad autobusom daruvarskih tablica. Kako bi izbjegao veću nesreću skrenuo je na parkiralište pred hotelom Koler i zabio se u kameni zid, piše 24 sata.
 
Na mjesto nesreće stiglo je više vozila Hitne pomoći i dva helikoptera kako bi pomogli povrijeđenim. Najgore je prošao vozač koji je helikopterom prebačen u bolnicu u Salzburg.

Turisti iz Azije putovali su iz Salzburga za Halstat. U trenutku nesreće padao je gust snijeg, prenosi Avaz.

Iz prijevoznika Darko Tours, čije su oznake na autobusu, rekli su nam da nije riječ o njihovom autobusu niti znaju za nesreću. Kazali su da su obnovili vozni park te da je moguće da je neko kupio vozilo, a nije promijenio oznaku.


(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.