3.4.2018. 17:29
0
Velika Britanija: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su planirala teroristički napad
Britanska policija uhapsila je dvojicu muškaraca u okrugu Zapadni Jorkšir pod sumnjom da su planirali teroristički napad, saopćeno je iz antiterorističke policijske jedinice.

Iz policije je saopćeno da su uhapšena dvojica muškaraca iz grada Djuzberija pod sumnjom da su učestvovali u naručivanju, pripremanju i poticanju terorističkih djela, u okviru člana 41. odredbe o terorizmu, koju je usvojio britanski parlament.

U saopćenju se navodi da su osumnjičeni privedeni radi ispitivanja i da su u okviru istog slučaja izvršeni pretresi dvije osobe u predgrađu Djuzberija, prenio je "Sputnjik", prenosi Avaz.

Policija je saopćila da se Velika Britanija bori protiv "trajne prijetnje od terorista". U Velikoj Britaniji je izvršeno nekoliko terorističkih napada u 2017. godini.

Najgora tri napada dogodila su se u Vestminsteru u Londonu, ispred stanice "Parsons Grin" i na muzičkom koncertu u Mančesteru, u kojem je 22. maja poginulo više od 20 osoba, dok ih je na stotine ranjeno.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.