3.4.2018. 18:58
0
Britanci još nemaju dokaz da je nervni gas proizveden u Rusiji
?Čelnik britanskog vojnog istraživačkog centra je rekao danas da još ne može sa sigurnošću tvrditi da je nervni gas kojim je napadnut bivši obavještajac Sergei Skripal proizveden u Rusiji, prenosi Reuters.

- Utvrdili smo da se radi o Novichoku, vojnom bojnom otrovu. Još nismo identificirali precizni izvor, ali smo vladi dostavili informacije koje su oni iskoristiili i s drugim izvorima sklopili slagalicu i donijeli zaključak - rekao je Gary Aitkenhead, direktor "Defence Science and Technology Laboratory“ u Porton Downu u Engleskoj.

On je rekao da proizvodnja ove supstance traži "esktremno sofisticirane metode koje može imati samo država“.

- Nastavljamo istraživati informacije kako bi rasvjetili sve nejasnoće - prenio je.

Moskva negira da stoji iza napada koji je uzrokovao najveću diplomatsku krizu i protjerivanje diplomata od Hladnog rata.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.