4.4.2018. 20:00
0
Bivši ruski general tvrdi: Na rubu smo posljednjeg rata u historiji čovječanstva
Penzionisani ruski general upozorio je da je svijet na rubu posljednjeg rata u historiji čovječanstva.

Evgenij Bužinski rekao je u razgovoru za BBC da bi razvoj situacije nakon trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja – za Zapad optužuje Rusiju, a Rusi te optužbe odbacuju – mogao dovesti do pravog rata, prenosi Avaz.

- To je gore od Hladnog rata, ako se situacija nastavi ovako razvijati, bojim se da će doći do jako lošeg ishoda – rekao je Bužinski, a na pitanje novinara da bude precizniji, dodao je:

- Svaki rat gori od Hladnog rata je pravi rat. Bit će to posljednji rat u historiji čovječanstva.

Bužinski je, također, upozorio da je opasno tjerati Rusiju u ćošak.

- Kažete da će se pritisak nastaviti... Šta ćete postići? Ako ćete postići promjenu režima, to je beskorisno. Zapravo, tjerate Rusiju u ćošak, a to je vrlo opasna stvar - poručio je Bužinski.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.