8.4.2018. 19:00
0
U Mađarskoj najviši odziv birača od 2002. godine
Na parlamentarnim izborima, koji se danas održavaju u Mađarskoj, do 13 sati glasalo je 42,3 posto birača, što je najviši odziv još od 2002. godine, pokazuju podaci Nacionalne izborne kancelarije.

Odziv na izborima u Mađarskoj 2014. godine do 13 sati bio je 34,4 posto, prenosi Avaz.

Prema navodima pojedinih anketara, izlaznost iznad 70 posto mogla bi biti znak “efikasne mobilizacije opozicije”, što bi moglo ugroziti parlamentarnu većinu partije Fides aktuelnog premijera Viktora Orbana (Victor).

Prema svim dosadašnjim prognozama, međutim, Orban bi trebao osigurati i treći uzastopni mandat, a četvrti od 1998. godine. 

Pravo glasa na izborima ima oko 8,3 miliona birača, prenosi Avaz.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.