10.4.2018. 12:16
0
Naoružane grupe u Libiji muče i zatvaraju ljude: Hapse se muškarci i žene zbog pripadnosti plemenima ili nekoj drugoj političkoj grupi
Naoružane grupe u Libiji ubijaju i muče zatvorenike u zatvorima, neki od njih su pod nominalnom kontrolom vlade, a hiljade ljude su nezakonito zatvorene, objavile su Ujedinjene nacije, prenosi Reuters.

Vlada u Tripoliju dozvolila je naoružanim grupama da hapse protivnike, aktiviste, novinare i političare, istovremeno plaćajući ih i osiguravajući im opremu i oružje, ističe se.

- Sada su te grupe bez ikakve kontrole i veoma su ojačale. Hapse se muškarci i žene zbog pripadnosti plemenima i porodicama ili nekoj drugoj političkoj grupi - navedeno je u izvještaju UN misije u Libiji.

Visoki komesar UN-a za izbjeglice Zeid Ra’ad al-Hussein je ocijenio informacije užasavajućim te je pozvao vlasti da oslobode nevine i procesuiraju odgovorne za nasilje. Neki od zatvorenika su bez optužbi u zatvoru još od 2011. godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.