13.4.2018. 20:30
0
Sud u Turskoj osudio 21 osobu na doživotnu kaznu zatvora
Sud u Turskoj osudio je danas 21 osobu, među kojima je i jedan bivši vojni komandant, na doživotnu kaznu zatvora zbog puča 1997. godine, u kojem je svrgnuta prva turska islamistička vlada.

Istovremeno, sud je oslobodio 68 osoba osumnjičenih da su učestvovali u kampanji koja je prisilila tadašnjeg premijera Necmettina Erbakana na ostavku, prenosi Reuters.

Među onima koji su dobili doživotne zatvorske kazne su general Ismail Hakki Karadayi, koji je bio načelnik Generalštaba od 1994. do 1998., kao i njegov zamjenik, general Cevik Bir, prenosi NTV.

Sud nije naložio da 21 okrivljenih budu odmah uhapšeni, imajući u vidu njihovo zdravstveno stanje, ali i godine. Oni se mogu žaliti višem sudu, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.