17.4.2018. 21:00
0
Ruske "crne rupe" spriječile Britance da raketiraju Siriju
Jedna ili dvije ruske podmornice, koje zapadni stručnjaci zovu "crne rupe" jer su gotovo nečujne, spriječile su britansku podmornicu da priđe obali Sirije i učestvuje u napadima prošlog vikenda.

Britanski ''Times'' navodi da se, dok je britanska premijerka Theresa May donosila odluku o tome da li da izvede napade protiv Sirije, prava drama odvijala na površini istočnog Sredozemlja.

Kako se navodi, Kraljevsku mornaričku podmornicu, naoružanu krstarećim raketama, presrele su ruske "crne rupe", zbog čega je morala zaroniti i provesti nekoliko dana pokušavajući izbjeći otkrivanje.

List piše da se igra mačke i miša odigravala nekoliko dana uoči bombardiranja Sirije i da su se ruskim podmornicama pridružili dva ruska broda i avion za otkrivanje podmornica.

Ruske podmornice "crne rupe" pripadaju klasi "kilo", a bile su stacionirane u sirijskoj luci Tartus da bi spriječile britansku podmornicu da se približi Siriji i napadne je.

Navodi se i da su te vrste podmornica veoma brze i naoružane torpedima, kao i krstarećim i protupodmorničkim raketama, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.