26.4.2018. 19:00
0
U Kaliforniji uhapšen masovni ubica nakon više decenija potrage
Vlasti Kalifornije saopštile su da je konačno uhapšen muškarac za kojeg se sumnja da je 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka izveo više ubistava i silovanja u Kaliforniji.

“U utorak je objavljena potjernica za Jamesom DeAngelom, optuženim za ubistva i silovanja koji je identifikovan poslije četrdeset godina potrage, zahvaljujući DNK analizi”, saopštila je tužiteljka Sacramenta Anna Marie Shubert na konferenciji za novinare.

DeAngelo (72) koji je terorisao djelove Kalifornije 70-tih i 80-tih godina optužen je za najmanje četiri slučaja ubistva, navode vlasti.

Sumnja se da je izvršio 12 ubistava, 45 silovanja i 120 krađa, prenosi agencija Hina.

Taj bivši policajac koji je otpušten iz službe 1979. godine zbog pronevjere živio je na području Sacramenta i identifikovan je nakon novih pokušaja da se riješi taj stari slučaj.

“Odgovor je uvijek bio u Sacramentu. Dimenzije ovog slučaja tražile su da se on na kraju riješi”, kazala je Shubert, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.