8.5.2018. 15:15
0
Anketa: Većina Amerikanaca protiv povlačenja SAD iz ugovora s Iranom
Skoro dvije trećine Amerikanaca vjeruje da se Donald Trump ne bi trebao povući iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

Čak 63 posto ispitanika u anketi koju je CNN proveo SSRS, smatra da SAD treba ostati pri ugovoru, dok samo 29 posto njih smatra da se SAD trebaju povući.

Američki predsjednik bi danas, kako se očekuje, trebao saopćiti svoju odluku u pogledu sporazuma koji je Iranu ublažio sankcije,  ali i zaustavio program za izradu nuklearnog oružja, javlja CNN. 

Međutim, Trump smatra da je ugovor koji su 2015. godine potpisale svjetske sile loš, jer ne spriječava Iran da pravi balističke projektile i upliće se u sukobe u Siriji i Jemenu.

Trump danas odlučuje o nastavku izuzimanja od sankcija i ukoliko izostane takva odluka i sankcije budu vraćene Iranu, to će značiti kolaps jednog od najvažnijih međunarodnih sporazuma posljednjih godina.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.