11.5.2018. 17:30
0
Iranci bijesni zbog Trumpa, zapalili američku zastavu
Hiljade Iranaca izašle su na uilice širom zemlje na proteste zbog odluke američkog predsjednik Donalda Trumpa da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma.

Današnji protesti liče na druga agresivna ali mirna okupljanja kakva su održavana u mandatu predsjednika Hassana Rouhanija, koji je pokušavao da obnovi veze sa Zapadom.
Protestanti su zapalili američku zastavu.

Mada je bilo malo slogana “Smrt Americi”, mnogi Iranci su iskreno ljuti zbog Trampove odluke i priklanjaju se zastupnicima tvrde liniije u svojoj zemlji koji su upozoravali da treba biti sumnjičav prema Zapadu.

Trump je u utorak odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma koji je šest svetskih sila potpisalo s Iranom 2015. godine.

Iran je najavio da bi mogao ubrzati obogaćivanje uranijuma ako ustanovi da nuklearni sporazum više ne funkcioniše zbog povlačenja SAD, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.